top of page

בדיקות CT ו-MRI זה מה שיעזור לך?


Paper Cat

כשאדם מתלונן על כאבי גב, צוואר, כאבי ברכיים, מפרקים וכו' רופא המשפחה שלו ישלח אותו לרוב לאורתופד.

האורתופד, שבמהלך לימודיו בעצם למד איך לטפל בבעיות אורתופדיות בעזרת כירורגיה, כלומר לנתח, יציע למטופל את אחת האופציות הבאות:

1. כדורים או משחות לשיכוך כאבים מסוגים שונים כתלות בחומרת הבעיה.

2. ללכת לבירור נוסף בהדמיה - צילום רנטגן / הדמית CT או MRI.

3. זריקת סטרואידים לשיכוך הכאב (כיום גם רופאי משפחה הוכשרו לתת זריקה זו).

4. יפנה את המטופל לטיפול בפיזיותרפיה ובמקרה הטוב גם לרפואה משלימה. 5. ימליץ על ניתוח.

אתם מבינים מה הבעיה? הרופא שהוכשר לבצע ניתוחים בכדי לפתור בעיות אורתופדיות, צריך לעזור למטופליו להתרפא באמצעים אחרים, שהם לא ניתוח. אין לו ידע בפיזיותרפיה, אין לו ידע בטיפולי מגע כאלו ואחרים, והרבה פעמים הוא לא טורח לבצע את הבדיקות האורתופדיות (מטופלים רבים מתלוננים בפניי כי האורתופד אפילו לא קם ממקומו בכדי לבדוק את האיזור הכואב לפני שרשם תרופה זו או אחרת).

אדגיש ואומר, אין לי שום דבר נגד אורתופדים, זה מקצוע חשוב שמאפשר לאנשים לעמוד על הרגליים, אך במערכת של היום, האורתופדים שפוגשים אותנו בקופת החולים לרוב אינם מסוגלים לתת את המענה הדרוש לריפוי החולה.

בין אם נרצה להודות בזה ובין אם לא, הגוף שלנו כל יום מתנוון, החוליות לא מה שהיו, הדיסקים כבר אינם רכים וגמישים, הכתף חורקת, אין מה לעשות, זה חלק מהטבע. האם יש קשר בין התנוונות של הגוף לכאבים? לאו דווקא!

לפעמים אנחנו נתקלים בקליניקה בפענוח של בדיקות CT או MRI שמכילות רשימה ארוכה ארוכה של כשלים ופגמים שעל הנייר, נראה שהאדם לא מסוגל בכלל לעמוד על הרגליים, שלא לדבר על ללכת. ובפועל- כן, יש איזה כאב גב בבוקר אחרי השינה, אבל לא מעבר לזה.

אז מה אני מציעה?

לפעמים יש חשיבות גדולה להדמיות CT ו-MRI והן מבהירות את התמונה ומאפשרות בחירת טיפול טובה יותר.

אבל- א. תהיו חכמים, תחשבו האם באמת יש צורך לבצע את הבדיקה? האם מיציתם את כל הטיפולים לפני שניגשתם להדמיה? תזכרו שרנטגן ו-CT- חושפים אתכם לקרינה גבוהה ולפעמים מצרי כיםשימוש בחומרים לא בריאים לגוף (למשל סמנים רדיואקטיבים בבדיקת CT); וש-MRI כרוך בבירוקרטיה לא קטנה ולפעמים בביצוע בדיקה ב-3 בלילה..

ב. היעזרו ברפואה משלימה- דיקור, שיאצו, רפלקסולוגיה, אוסטאופתיה ועוד. כולם טיפולים שמתמחים בין השאר בטיפול בכאבים ובפציעות.

ג. נסו טיפול בפיזיותרפיה / יוגה תרפיה / שיטת אלכסנדר - שיטות טיפול שמלמדות הפעלה נכונה של הגוף וארגון נכון של השרירים והשלד למניעת כאבים.

ד. אם כבר עשיתם הדמיה- תמיד חשוב לוודא את הבדיקה למול המציאות.

ה. לצערי, האורתופד בקופת החולים הוא הרבה פעמים לא הכתובת של מרבית הכאבים שאנשים סובלים מהם. תפנימו את זה וחפשו את הפתרון במקומות המתאימים, כפי שציינתי- רפואה משלימה, פיזיותרפיה, יוגה ועוד. חשוב שיהיה תחום שאתם מתחברים אליו ותוכלו להתמיד, כדי לבצע שינוי אמיתי.

אז, לא הכל שחור ולבן, התמונות לא תמיד מספרות הכל, וחשוב להתבונן ולהקשיב לאדם שמאחורי הבדיקה ולהבין את מצבו האמיתי ואיך אפשר לעזור לו להתרפא.

- יעל

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page