top of page

אמא, אם חולים לא הולכים לגן?


את המשפט הזה אמר לי רני בדרך הביתה מהגן, ביום השני אחרי החזרה מחופשת הקיץ. אז כן, נכון, כשחולים נשארים בבית עם מישהו קרוב, וזה קצת כמו חופש! ובכלל לא צריך להפרד ליום שלם,

ולא צריך להתחרות על צעצועים ועל תשומת לב עם שאר הילדים, ולא צריך לגייס כוחות להתמודד עם הגעגועים.

אבל איך כל זה קשור למחלות?

למה ילדים חולים כל כך הרבה בגן?

אז התשובה הרגילה היא- כמות החיידקים והוירוסים בגן יחד עם הגיינה נמוכה,

והנה לה צלחת פטרי חוגגת בגוף של הילדים שלנו. אבל יש עוד הרבה מעבר, וזה משהו שהרבה מפספסים.

מערכת החיסון שלנו מושפעת מאד מהמצב הרגשי שלנו. כמבוגרים, אנחנו יודעים שכשאנחנו בסטרס, אנחנו חולים יותר.

ול"מרבה ההפתעה", אצל ילדים זה גם ככה. ההתמודדות עם גן חדש ואפילו עם חזרה לגן מוכר אחרי חופש ארוך, מאתגרת מאד את הגוף שמצוי בהרבה סטרס וחרדה. הרבה פעמים בתקופה הזו רואים יותר "פספוסים", הרטבת לילה, הפרעות שינה, אלרגיות, גירויים בעור, התפרצויות זעם, התנגדויות וכו.

במצב כזה, מערכת החיסון עובדת פחות ביעילות, והילדים חשופים יותר למחלות.

אז מה אפשר לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון שלהם ולהכין אותם טוב יותר לשנה?

א. לתת להם בטחון. אדמה. שגרה. לחפש דברים שנותנים להם יציבות ורוגע למערכת. ללכת למקומות מוכרים ואהובים, לפגוש חברים ותיקים, לשמור על שגרה ידועה. שיבינו שלא הכל חדש. לנסות להפחית חשיפה לעוד דברים חדשים בתקופה הזו (כולל חיסונים, מקומות, משחקים ועוד). לפעמים המחשבה שלנו לרגש אותם עם משהו חדש ומלהיב, גורמת להם גם היא להתרגשות יתר.

ב. לתת לרגשות שלהם להתבטא.

זה הזמן שלנו לגייס הרבה כוחות ולאפשר לרגשות שלהם מקום לצאת.

ברגע שילד עובר התקף זעם, או התנגדות ומצליח להוציא מהגוף שלו את המתח והכעס, יחד עם התמיכה שלנו- הוא הרבה יותר משוחרר, והגוף יכול להתפנות לפעילויות "השוטפות" כמו הגנה ועיכול.

ג. כמה שיותר מגע.

חיבוקים, עיסוי לפני השינה, כמה שיותר יותר טוב. הורמונים שמופרשים בעקבות מגע, מרגיעים את הגוף, ועוזרים מאד לתחושת הבטחון של הילד, ולפעילות תקינה של מערכת החיסון.

ד. שינה טובה היא קריטית לבריאות שלנו.

סטרס משפיע על איכות השינה, ולכן הרבה ילדים סובלים מהפרעות שינה בתקופת ההסתגלות. שינה היא הזמן שבו אנחנו מעבדים את חוויות היום והזמן בו מופרשים חומרים מהמח שמסייעים למערכת החיסון בהגנה על הגוף. חשוב במיוחד בתקופה הזו להקפיד על שגרת ערב מסודרת כך שיוכלו להכנס למיטה בשעה מוקדמת יחסית (תלוי בגיל הילד ובמידה ויש או אין שנת צהרים). צפוי שבזמן הזה יעלו קשיים ורגשות מהיום שעבר, לכן חשוב לקחת "זמן ספייר" בתכנון הערב, ולהקדים את ההערכות לשינה.

ה. לשמור על תזונה בריאה. להקפיד שיאכלו משהו מזין לפני היציאה מהבית, גם אם יש ארוחת בוקר בגן. אחרי הגן- פירות, ירקות חתוכים, אפשר להשקיע במאפינס בריאים, ועוד. להשתדל להתאפק עם הצורך לפנק ולנחם עם ממתקים לא בריאים. וכמובן להקפיד על ארוחת ערב מסודרת. מומלץ להוסיף גם משהו חם בערב- מאפה, פשטידה, ביצה, מרק וכו. ותאכלו איתם, זה מאד עוזר ומקרב.

אז- הקשבה, חיבוקים, שגרה, שינה טובה, אוכל מזין והמון אהבה, ועשיתם את שלכם בכל הנוגע לחיזוק מערכת החיסון של ילדיכם! בברכת שנה בריאה ושמחה!

יעל

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram
bottom of page